Ponuda

TEČAJ DRUŠTVENIH PLESOVA

  • Početni tečaj podrazumijeva kontinuirano tromjesečno učenje društvenih plesova. U prvom mjesecu rada uvježbaju se osnovni koraci engleskog valcera, disco foxa, foxtrota i cha-che. Drugi mjeseca rada podrazumijeva učenje bečkog valcera, europskog tanga, rumbe dok se u trećem mjesecu uče osnovi koraci jive-a i sambe. Prilikom svakog dolaska na plesni tečaj polaznici će ponavljati već „naučeno“ gradivo i nadograđivati svoje već postojeće znanje. Nakon završenog početnog programa društvenih plesova polaznici će moći prepoznati različite ritmove, otplesati tehnički ispravne korake te znati osnove plesnog držanja u latinoameričkim i standardnim plesovima.

Također, ukoliko polaznici iskažu želju, plesna instruktorica će svoje polaznike odvesti na plesnjak društvenih plesova u neki od zagrebačkih klubova kako bi se svi zajedno opustili te sigurno zaplesali naučene plesne korake.

  • Napredni tečaj predstavlja usavršavanje naučenih društvenih plesova te učenje novih kompliciranijih plesnih figura. Svaki ples se usavršava do najsitnijih detalja te se polaznici motiviraju sa naprednijim plesnim elementima kao što su: vođenje i praćenje, karakteri plesova te dinamika pokreta. Važno je naglasiti kako u napredne, rekreativne programe kreću polaznici koji su otkrili svoju ljubav prema plesu, a voljni su i dalje ulagati u svoju plesnu vještinu.

TEČAJ DRUŠTVENIH PLESOVA ZA MLADENCE

Plesna poduka za mladence podrazumijeva program učenja 4 društvena plesa, a to su: engleski valcer, disco fox, foxtrot i bečki valcer. Ovaj posebno prilagođeni program garantira potpuno zadovoljstvo mladenačkih parova, ali i divljenje njihovih uzvanika na svadbi. Po završetku plesnog tečaja u trajanju od osam sati mladenci će biti u mogućnosti  prepoznati  ritmove u glazbi i pravilno otplesati pripadajuće plesove. Također, mladenci će znati izvesti ispravno zatvoreno i otvoreno plesno držanje.

 

POLE DANCE-S FAKTOR (Samo za 18+)

Pole dance-S faktor je relativno mlada plesna disciplina. Nastala je od strane glumice i plesačice Sheile Kelly, a prva poduka S faktora održana je 18. travnja, 2001. godine.  Naziv S faktor označava prirodan ženski oblik, krivulju slova S što čini temelj pokreta i tehnike. Trening  je osmišljen kao vježbanje koje je više od svlačenja i poza na šipci (iako su to i dalje ključni elementi S faktora).

Prvi dio treninga odnosi se na workout u kojem se rade vježbe na prostirkama, a usmjerene su na jačanje kritičnih ženskih točaka kao što su stražnjica, trbuh i noge. Vježbamo i oblikujemo svoje mišiće u lagodnoj atmosferi uz opuštajuću glazbu te prigušena svijetla. Drugi dio treninga predstavlja učenje elemenata na šipci. Polaznice uče  jednostavne rotacijske elemente te kreću prema sve težim elementima koji zahtjevaju određenu snagu u rukama te izdržljivost.

Polaznice će nakon završenog  programa moći izvesti veliki niz plesnih elemenata na šipci, ali će također u svoju plesnu izvedbu moći uključiti i rekvizite kao što su fotelja, stolica (chairdance) te senzualno, sigurno i opušteno izvesti ples na podu (floorwork) i na zidu (wallwork).

PLESNI TEČAJEVI ZA DJECU

Plesnu poduku za djecu dijelimo u dvije osnovne kategorije.

  • Prva kategorija obuhvaća MTV dance koji djeci razvija psihofizičke sposobnosti te izravno utječe na razvoj motoričkih vještina. Mtv dance prepoznatljiv je po brzim i eksplozivnim kretnjama te podrazumjeva grupne plesne formacije. Djeca se na taj način uče timskom radu, suradnji, toleranciji, ali i razvijaju osjećaj za ritam i pokret. Uobičajeno dobno ograničenje za upis djece u plesni program mtv dance-a je od navršene sedme godine života pa nadalje.
  • Tečaj društvenih plesova za djecu temelji se na učenju plesnih koraka, ali i cjelokupne kulture plesa. Djeca na taj način uče plesni bonton, povijest društvenih plesova, ali i prepoznaju različite stilove glazbe. Djeca pohađajući tečaj društvenih plesova postaju sigurnija u sebe, otklanjaju predrasude prema ovakvoj vrsti sporta te prepoznaju plesnu umjetnost kao izrazito bogatu i zanimljivu.

Program za djecu čine mix koreografija i plesova. To znači da uče društvene plesove (engleski valcer, disco fox, cha cha cha, rumbu, itd.) te grupne MTV koreografije. Svakako uz koreografije i plesne korake, djeca uče i povijest svakog plesa te njegov razvoj kroz povijest. Iz tog razloga program za djecu zovem Dance Mix te se održava u kombinaciji jednom ili dva puta tjedno.